DTM

Gerhard Berger over strijd Verstappen-Hamilton: "Dit is wat de Formule 1 nodig had"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 september 2021 18:04 • Print artikel

Ook Gerhard Berger geniet van de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De DTM-directeur ging tijdens het weekend in Assen in op de spannende strijd in de koningsklasse van de motorsport. Uiteraard had de oud-coureur van onder meer Benetton, Ferrari en McLaren de crash in Monza gezien. "Ik vond het een race-incident, maar als je kijkt wie de crash het meest had kunnen voorkomen, was dat Max. Daarom heeft hij de gridstraf gekregen", aldus Berger in gesprek met onder meer RaceXpress.

Hamilton Verstappen


"Deze strijd tussen Max en Lewis is exact wat de Formule 1 nodig heeft", vervolgt de 10-voudig Grand Prix-winnaar. "Eindelijk hebben ze twee kanonnen die de strijd met elkaar aan kunnen gaan. En het zijn twee coureurs van verschillende teams, twee topteams. Als daar nu ook nog een Ferrari bij zou komen, dan zou iedere sessie volle tribunes opleveren. Zo’n strijd hebben we heel lang gemist in de Formule 1. Het is belangrijk voor de sport om dit soort rivaliteiten te hebben."

Berger kan niet kiezen wie hij als favoriet voor de titel zou aanwijzen. "Voor de sport zou het goed zijn als er een keer een ander kampioen wordt, maar Lewis presteert na zo veel jaar nog steeds op topniveau. Hij heeft een killing instinct, maar aan de andere kant ook zo veel discipline. Hij kan dit jaar de beste coureur aller tijden worden als hij voor de achtste keer kampioen wordt. Maar ik vind het moeilijk om een favoriet aan te wijzen."

"Max Verstappen is een superster en het zou geweldig zijn als hij dit jaar de titel pakt. Ik vind Max gelijkwaardig aan het niveau van Lewis. Hij maakt geen fouten. In Zandvoort heeft hij onder grote druk geen enkele fout gemaakt. Een strijd tussen twee zo'n coureurs is speciaal voor deze sport. Ik hoop dat ze volgend jaar opnieuw zo'n strijd kunnen voeren. Met wellicht nog een Ferrari erbij..."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS