DTM

Gerhard Berger mag in zijn handen wrijven met Red Bull en Ferrari: "Toonaangevende wereldspelers"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2021 07:39 • Print artikel

Red Bull keert terug in DTM dit seizoen, in samenwerking met het Italiaanse team AF Corse. de succesvolle renstal gaat racen met twee auto’s van het nieuwste succesvolle model Ferrari 488 GT3 Evo 2020, nu het kampioenschap is overgestapt naar GT sportauto’s. En achter het stuur nemen de jonge topcoureurs Liam Lawson, Alexander Albon en Nick Cassidy plaats. Na twee seizoenen afwezigheid op de startlijst keert Red Bull terug in DTM in 2021. Gerhard Berger is in zijn nopjes met de terugkeer van Red Bull en Ferrari.

Red Bull DTM Italiaanse team AF Corse


Gerhard Berger, DTM, zegt: “Zowel Red Bull als Ferrari zijn toonaangevende wereldspelers die absoluut succes vertegenwoordigen in de autosportwereld en daarbuiten. We zijn erg verheugd om deze twee topmerken te verenigen in een uniek project in de DTM, waar ze hun krachten zullen bundelen om het prestigieuze kampioenschap te winnen.”

AlphaTauri

Berger vervolgt: “De bijzondere samenwerking van de drie top coureurs is bijzonder veelbelovend: Formule 1-coureur en podium finisher Alex Albon, GT-professional en meervoudig racewinnaar Nick Cassidy en jong talent Liam Lawson in één team - het is de perfecte mix, waardoor de spanning in het komende DTM-seizoen hoog blijft. "

Nu DTM verschuift naar krachtige GT-sportwagens met een aanpak gebaseerd op wereldwijde GT3-regels, zijn de verwachtingen voor de serie hooggespannen. Het unieke kenmerk van twee sprintraces van 55 minuten plus één ronde, zonder coureurswisselingen, blijft bestaan. Van de nieuwe regels belooft met name de verandering van de vroegere staande start naar een ‘rolling, double-fire start’ spectaculaire actie.

Het DTM kampioenschap voor 2021 bestaat uit acht raceweekends: vier in Duitsland en vier elders in Europa, waaronder op 17 september in Assen. Een thuisraceweekend voor Red Bull zal begin september plaatsvinden op de Red Bull Ring in Oostenrijk, met de traditionele afsluiter op Hockenheim op 1-3 oktober.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS