Formule 1

George Russell wil presteren in eigen land: "Er is nog voldoende ruimte voor verbetering"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2022 10:02 • Print artikel

Mercedes lijkt er dit weekend in Silverstone goed bij te zitten. Lewis Hamilton reed in beide vrijdagtrainingen de tweede tijd. George Russell bleef wat achter over één ronde, maar zette wel een sterke long run neer. De jongste van beide Mercedes-coureurs weet dat er nog ruimte voor verbetering is.

George Russell


"Met weinig brandstof in de auto had ik wat meer moeite dan Lewis, hij reed echt een sterk rondje", aldus Russell op de website van zijn team. "Met een volle tank zag het er allemaal heel goed uit als je het vergelijkt met McLaren die ook op de harde band reden. Toen de banden eenmaal opgewarmd waren, lieten we een goede snelheid ten opzichte van Ferrari zien en ging het ronde voor ronde beter."

"We zien positieve signalen, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering", weet ook Russell. "We moeten begrijpen waarom onze race pace zo veel sterker is dan de snelheid over één ronde. De McLaren is heel sterk over één ronde, maar wij krijgen de banden over één ronde niet aan het werk. Voor de race zit het wel goed en daar moet je altijd een goede balans in vinden. Je moet niet gaan gokken."

"Silverstone is weer een heel ander circuit dan Montreal en Baku. We wisten dat de bochten op hoge snelheid een uitdaging zouden worden en dat bleek ook het geval. In Copse, Maggots en Becketts stuiterde de auto nog best veel. Dat moeten we beter doen. Gelukkig stuiteren we hier niet op de rechte stukken en dat is positief."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS