Formule 1

George Russell vervangt Lewis Hamilton: "Het mag duidelijk zijn, niemand kan Lewis vervangen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 07:35 • Print artikel

George Russell krijgt aanstaand weekend bij de Grand Prix van Sakhir de kans bij het topteam van Mercedes. De 22-jarige Brit vervangt zijn landgenoot Lewis Hamilton die dinsdag positief testte op het coronavirus. Russell mag zich bewijzen naast Valtteri Bottas, maar hij wil het weekend vooral benutten om te leren.

George Russell


"Ten eerste wil ik iedereen bij Williams enorm bedanken voor deze kans", zo luidt de eerste reactie van Russell over zijn debuut bij Mercedes. "Ik draag dit weekend een andere raceoverall, maar ik ben een Williams-coureur en ik zal ook voor dat team juichen. Ik zie dit nu als een mooie kans om van het beste team op de grid te leren en terug te keren als een verbeterde coureur, met zelfs meer energie en ervaring om Williams verder op de grid te duwen."

"Heel veel dank gaat ook uit naar Mercedes dat zij mij het vertrouwen geven. Het mag duidelijk zijn dat niemand Lewis kan vervangen, maar ik ga alles voor het team geven. Het belangrijkste is dat ik Lewis een snel herstel toewens. Ik kijk echt uit naar deze kans en kan niet wachten om dit weekend de baan op te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS