Formule 1

George Russell test voor Mercedes in Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2021 19:02 • Print artikel

BOEDAPEST - George Russell zal dinsdag weer achter het stuur van een Mercedes plaatsnemen. Op de Hungaroring gaat hij de nieuwe 18-inch Formule 1-banden testen.

George Russell Williams F1


Als onderdeel van de nieuwe reglementen voor 2022 zal de huidige generatie auto's plaatsmaken voor een vervanger die zo is ontworpen dat coureurs elkaar makkelijker kunnen volgen, wat in theorie dus tot meer inhaalacties zou moeten leiden. De nieuwe auto’s krijgen ook een upgrade op bandengebied, waarbij de huidige 13-inch exemplaren plaatsmaken voor nieuw 18-inch rubber.

Pirelli, de bandenleverancier van de Formule 1, heeft tijdens het huidige seizoen hard gewerkt om deze prototypebanden te testen, en dinsdag is het de beurt aan Mercedes om cruciale gegevens te verstrekken.

Achter het stuur van de W12 zal Mercedes-juniorcoureur Russell dus weer in actie komen voor het team. De Brit heeft in het verleden al vaker met Mercedes getest en maakte zijn debuut bij het team tijdens de Grand Prix van Sahkir van vorig jaar, toen hij Hamilton verving die niet kon rijden nadat hij positief had getest op Covid.

3 augustus is de enige dag waarop Russell en Mercedes in actie komen, terwijl Sauber-junior en Formule 2-coureur Theo Pourchaire is bevestigd als Alfa Romeo’s vertegenwoordiger voor de 18-inch bandentest op 3 en 4 augustus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS