Formule 1

George Russell teleurgesteld: "In het droog kunnen we de strijd met Red Bull en Ferrari aan"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2022 10:45 • Print artikel

George Russell reed een tegenvallende kwalificatie voor zijn thuisrace in Silverstone. De Brit van Mercedes kwam zaterdag in de regen niet verder dan P8. Volgens Russell is het een wereld van verschil tussen de kwalificatie en de race. Op het gebied van de race pace zou de Mercedes op hetzelfde niveau als Red Bull en Ferrari zitten.

George Russell


"In Q1 voelde ik me eigenlijk best wel goed in de auto en ik ging met zelfvertrouwen naar Q2", zegt Russell op de website van Mercedes. "In Q2 ging het al iets minder en in Q3 werd het vertrouwen steeds minder. Ik maakte een fout en het was moeilijk om me daarvan te herstellen. Het waren tricky omstandigheden voor iedereen, maar ik ben toch wel teleurgesteld dat ik er niet meer heb kunnen halen. We hadden niet verwacht om voor pole te strijden, maar er zat echt wel meer in dan P8."

Russell heeft vertrouwen in de race die naar alle waarschijnlijkheid droog zal verlopen. "In de derde vrije training zag onze race pace er erg goed uit. Het voelde alsof we goede progressie hebben geboekt. We hebben een auto die in de race beter is dan in de kwalificatie. Laten we afwachten wat de race brengt, we staan wat verder naar achteren, dus we moeten zo snel mogelijk langs de auto's uit het middenveld. Het wordt droog en een lange race. Ik heb het gevoel dat we een auto hebben die in een droge race de strijd met Red Bull en Ferrari aan kan gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS