Formule 1

George Russell stelt mening bij na crash: “Zijn manoeuvre was correct volgens de regels, maar..."

Uitgegeven door Luke Merkx • 19 april 2021 12:50 • Print artikel

George Russell en Valtteri Bottas crashten zwaar tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Het tweetal raakte elkaar op het rechte stuk en beide coureurs klapten met ruim 300km/h in de muur. Na afloop van de race wees Russell Bottas meermaals als schuldige aan voor het incident, maar inmiddels heeft de Brit een andere kijk op het voorval. Russell: “Het was een ongelukkige situatie.”

George Russell

“Op het punt waar we crashten gaat de baan linksaf. Op de beelden die wij in konden zien was dat des te meer duidelijk. Maar goed, Bottas heeft het recht te verdedigen. Helaas kan het met zulke weersomstandigheden maar op één manier aflopen: fout. Er was maar één droge racelijn en dat resulteerde in de crash.”

Zand erover?
Ondanks dat Russell zijn mening bijstelde, deelde hij toch nog een kleine sneer uit naar de Mercedes-coureur. “Zijn manoeuvre was correct volgens de regels, maar ik denk dat hij wat meer respect had kunnen tonen voor de weersomstandigheden en de snelheid.” De Britse coureur sloot het interview met Racingnews365 op een correcte manier af: “Het staat iedereen vrij zijn mening te geven over het incident, maar er speelt verder niets tussen mij en Valtteri.” 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS