Formule 1

George Russell razend op Valtteri Bottas: "Wil je ons beiden dood hebben?"

Uitgegeven door Bart • 18 april 2021 16:10 • Print artikel

Halverwege de Grand Prix van Emilia Romagna ging het goed mis op het einde van het rechte stuk. Valtteri Bottas en George Russell waren in gevecht voor P9 en gesteund door de DRS waagde de Williams-coureur een inhaalactie. Daarbij kwam de Brit op het natte stuk, spinde en ramde Bottas. Volgens Russell stuurde de Fin op hem in en is Bottas de veroorzaker van de crash.

George Russell


Voor de camera van Ziggo Sport was Russell woedend op Bottas. "Allereerst is vechten met een Mercedes natuurlijk ongekend voor Williams. Dat is vijf of zes jaar niet meer gebeurd. Dan is het erg teleurstellend hoe dit afloopt. Hij zag me komen en hier zijn afspraken over gemaakt. Als een coureur op hoge snelheid komt aanrijden, mag je niet van richting veranderen. We gaan 340 kilometer per uur en ik ga iets van 40 kilometer per uur harder dan hij. Op zo'n snelheid is de kleinste beweging al funest."Russell is kandidaat om Bottas bij Mercedes op te volgen en volgens de Brit heeft dat er mee te maken. "Onder droge omstandigheden had ik er nog wel mee weg kunnen komen, maar hij heeft de snelheid en de natte omstandigheden niet gerespecteerd. Dit is frustrerend. Hij vecht om P9, terwijl hij eigenlijk om het podium moet strijden. Hij moet iedere race om de overwinning meedoen. Zo'n beweging kun je misschien maken als je om de zege strijdt, maar niet om P9. Ik denk dat als het een andere coureur was geweest, hij dit niet gedaan had."

Na afloop zocht Russell de auto van Bottas op en kreeg daar een middelvinger van de Fin. "Ik zei 'wil je ons allebei dood hebben, of wat?' Je weet dat het nat is en dat ik 340 per uur ga." Beide coureurs behoren tot de stal van Toto Wolff, dus er zal snel een gesprek volgen. "We zijn beiden volwassen en zullen erover gaan praten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS