Formule 1

George Russell heeft zelfde probleem als Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bart • 11 april 2021 16:18 • Print artikel

Tijdens het openingsweekend in Bahrein bleek Red Bull sneller dan concurrent Mercedes. Max Verstappen kon dat door een betere strategie bij Mercedes en het sterke rijden van Lewis Hamilton niet omzetten in een overwinning. Een andere coureur met een Mercedes-motor heeft nu een duit in het zakje gedaan door te stellen dat Hamilton bij de komende races sterker voor de dag zal komen.

Hamilton Verstappen


Volgens George Russell ondervinden Williams en Mercedes meer last van de wind dan Red Bull. Als er bij races minder wind staat, zou Hamilton volgens Russell wel eens de snelste coureur op de baan kunnen zijn.

"Ik denk dat Mercedes in hetzelfde schuitje zit als Williams", aldus Russell in gesprek met The Daily Express. "Zij hadden in Bahrein ook veel last van de wind, dus het zou in de komende races zo maar eens beter met Lewis kunnen gaan als er minder wind staat. Red Bull en bijvoorbeeld Alfa Romeo lijken beter met de wind om te gaan. We zullen er mee moeten dealen. Om dit op te lossen, moet je auto compleet opnieuw ontwerpen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS