Formule 1

George Russell had moeite met de wind: "Ik leek wel een amateur"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2021 10:01 • Print artikel

Williams had het in de Portugese Grand Prix extreem zwaar in de beginfase van de race. George Russell mocht als elfde vertrekken, maar zakte al snel door het hele veld naar achteren. Net als zijn teamgenoot Nicholas Latifi die de bolides van Haas niet achter zich wist te houden. Alles had te maken met de hardere wind in de openingsfase. Toen de wind wat ging liggen, kreeg Russell de snelheid er weer beter in.

George Russell


Logischerwijs zorgt dat voor frustraties bij Russell, omdat hij zonder wind zeker had kunnen strijden om WK-punten. "Dit was één van de meest uitdagende races uit mijn Formule 1-carrière. Het volgen van andere auto's was met deze wind onmogelijk. De auto was onbestuurbaar, het was echt een survival. Ik moest echt mijn best doen om de auto op het asfalt te houden. Dat heeft niets met racen te maken, echt jammer", aldus de Brit in een reactie aan GP Fans.

"Toen de wind ging liggen, waren we snel, maar als de wind toeneemt, zijn we nergens. Als de wind minder was, ging ik per rondje zes tot zeven tienden sneller. Je voelt je dan net een amateur, want je wordt in staat geacht om goed met die auto uit de voeten te kunnen."

In Imola kon Russell wel de strijd aangaan, totdat hij crashte met Valtteri Bottas vanaf P10. "In Imola was er veel minder wind en dan zie je dat we snel zijn. In de kwalificatie in Portimão was de wind in Q2 minder en dan is de prestatie direct goed. In de race waren we weer nergens. We hebben nu drie races gehad, waarvan twee met veel wind op zeer specifieke circuits. Hopelijk hoef ik het hier in de rest van het seizoen niet te vaak over te hebben. Het is echt jammer na zo'n goede kwalificatie."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS