Formule 1

George Russell gokte op slicks op pole position: "Ik kom hier niet voor P4 of P5"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 09:20 • Print artikel

George Russell waagde in Q3 van de kwalificatie in Canada de gok om het op slicks te proberen. Het was echter nog te nat en de Mercedes-coureur schoof van de baan. Achteraf legde de Brit uit dat hij zijn zinnen had gezet op pole position. Het liep anders af en Russell start nu vanaf de achtste positie.

George Russell


"We hebben een groot risico genomen om een hoge beloning te behalen", zegt Russell op de website van zijn team Mercedes. "De switch naar slicks was onze enige kans op pole position. Het lag alleen aan bocht 1. Als die net zo was geweest als de andere bochten, had het kunnen lukken. We hebben een hele goede snelheid laten zien en ik zei het al op de radio. Ik kom hier niet om rustig genoegen te nemen met P4 of P5."

"Met onze auto moeten we iets anders proberen dan de rest. De punten worden pas tijdens de race verdeeld en ik ben blij dat we iets anders hebben geprobeerd. Vorig jaar in Sochi betaalde het zich uit en reed ik in de Williams naar de derde startpositie. Ik ben altijd klaar voor de gok, zeker omdat we in normale omstandigheden al meerdere slechte kwalificaties hebben gehad. In de race moet het lukken om de auto's voor me in te halen. Dan kan ik alsnog richting P4 of P5. Natuurlijk beginnen Checo en Charles achter me en zij zullen ook proberen om naar voren te komen. Voor mij is het zaak om zo snel mogelijk auto's in te halen. Wellicht kan ik hen dan voor blijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS