Formule 1

George Russell geniet van duel met Max Verstappen: "Het was echt overleven"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2022 17:13 • Print artikel

Mercedes toonde in Barcelona tekenen van herstel. Op het Circuit de Catalunya zaten George Russell en Lewis Hamilton er beter bij dan in het begin van het seizoen. Russell ging na het uitvallen van Charles Leclerc zelfs kortstondig aan de leiding van de race. Uiteindelijk moest de Brit zich gewonnen geven en genoegen nemen met de derde plaats.

George Russell


Na afloop van de race was Russell uitgeput maar voldaan. "Ik zou willen zeggen dat Mercedes weer terug is in de strijd om de overwinning, maar als we eerlijk zijn komen we nog wat tekort. Maar ik ben wel trots dat ik weer op het podium sta. De mensen in de fabriek hebben zo hard gewerkt, dus ik wil hen enorm bedanken."

Russell genoot van de duels met Max Verstappen, al ging de DRS van de Red Bull niet ieder rondje open. "Ik heb hard gevochten om hem achter me te houden. Het was mooi om met hem het duel aan te kunnen. Max deed het fantastisch en het was echt overleven. P3 betekent dat we weer veel punten hebben behaald. Mooi dat ik een beker mee naar huis mag nemen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS