Formule 1

George Russell doet boekje open: “Professionele hulp zoeken was erg belangrijk”

Uitgegeven door Luke Merkx • 9 april 2021 12:00

George Russell is bezig aan zijn derde F1-seizoen. Ondanks een tegenvallend seizoen in zowel 2019 als 2020 is de Britse coureur mentaal sterker dan ooit. Dat komt mededoor de professionele hulp die hij krijgt van een psycholoog. Russell: “Ik ben sterker, fitter en gezonder dan ooit tevoren.”



In 2019 weet George Russell – die in iedere kwalificatiesessie sneller is dan teamgenoot Robert Kubica – geen enkel punt binnen te slepen. Russell eindigt laatste in het kampioenschap, op één punt achter de Pool. In 2020 is de Williams bolide competitiever dan het jaar ervoor, maar punten blijven wederom uit. Tijdens de GP van Sakhir in 2020 vervangt Russell de met COVID-19 besmette Lewis Hamilton bij het team van Mercedes. Russell rijdt lange tijd aan de leiding in de W11, maar problemen in de pitstraat en een lekke band verpesten de afloop van het sprookje in Bahrein. Inmiddels heeft George Russell hulp van een psycholoog, welke hem helpt met het verdragen van tegenslagen.



“Iedere tegenslag maakt je sterker. De afgelopen tijd leerde ik dat spreken met de juiste persoon je kan helpen dingen beter te verwerken. Natuurlijk helpt het om met familie en vrienden te praten, maar in sommige gevallen is de inzet van professionele gewoon nodig. Het krijgen van hulp zorgt ervoor dat ik sterker, fitter en gezonder ben dan ooit tevoren.”



Stigma onterecht
Waar Lewis Hamilton zijn positie gebruikt om een statement te maken omtrent racisme, doet Russell dat op het gebied van mentale gezondheid. “Veel mensen zien psychologie als een zwakte. Ik vind dat een slecht iets. Je brein is enorm sterk en daar moet je gebruik van maken. Als ik naar mezelf kijk, denk ik dat praten met een psycholoog me ook in de toekomst veel brengt.” Russell sluit zijn interview met het Britse nieuwsblad The i af: “Zeker wanneer ik ga strijden om overwinningen en de wereldtitel moet ik mentaal sterk zijn.”




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS