Formule 1

George Russell blikt terug op eerste jaar naast Lewis Hamilton: "Het is niet makkelijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 november 2022 14:03 • Print artikel

George Russell maakte dit jaar voor het eerst mee hoe is het is om het op te nemen tegen de grootste Formule 1-coureur aller tijden, Lewis Hamilton. Russell deed dit niet misselijk en versloeg zijn eveneens Britse teamgenoot zelfs. Na zijn eerste jaar als Mercedes-coureur blikt de jongeling terug op een zwaar seizoen waarin hij het echt moest opnemen tegen een zwaargewicht uit de sport.

#LEWISHAMILTON #RACING #ABUDHABI #F1 #PEOPLE #UNITEDARABEMIRATES #MERCEDESBENZMOTORSPORT #AUTOMOTIVE #GEORGERUSSELL #AUTO Lewis Hamilton en George Russell Mercedes


"Ik voel me heel gelukkig om in dit team te zitten, teamgenoten te zijn met Lewis, enorm veel te leren, tot het uiterste gedreven te worden", zo werd hij geciteerd door GPtoday.net. Russell kwam binnen bij het team nadat Mercedes net voor de achtste keer op rij het kampioenschap had gewonnen. De W13 kon dit kunstje niet herhalen, ondanks dat de nieuwe Mercedes geen topauto was, is het voornaamste doel om je teamgenoot te verslaan. Dat deed hij, maar makkelijk was het zeker niet: "Het is niet makkelijk om teamgenoten te zijn met iemand die zo snel en geweldig is als hij. Maar het was in veel opzichten een geweldig jaar."

"Wat we allemaal doen, elke persoon in deze paddock, we hebben het geluk om de wereld rond te reizen, we rijden in de snelste auto's ter wereld over de beste circuits ter wereld. Ik ben nu kapot, maar toch, er is veel om op terug te kijken en blij mee te zijnĒ, onder andere de overwinning in BraziliŽ is een prestatie die de Brit nog heel lang zal koesteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS