Formule 1

George Russell blij voor zijn vriend Alex Albon: "Ik geloof echt dat het een succesvolle combinatie gaat worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2021 12:01 • Print artikel

George Russell vertrekt volgend jaar naar Mercedes en hoeveel mooier is het dat je plekje bij je oude Formule 1-team wordt opgevuld door je vriend. Want Alex Albon neemt volgend jaar plaats in de auto van Williams. Natuurlijk is de Brit blij voor zijn vriend.

F1 2021 George Russell


“Alex is een fantastische coureur”, zegt Russell over Albon tegen The Race. “Hij had een lastige tijd bij Red Bull. Maar ik denk dat hij sterker teruggaat komen. Hij zat er altijd bij, met alles wat hij ooit gedaan heeft. Ik ben er zeker van dat de omgeving bij Williams van top tot teen bij hem past en dat hij echt goed gaat presteren.” Wanneer gevraagd wordt of vervangen te worden door Albon ook een persoonlijk boost was, zegt de aanstaand Mercedes-coureur dat hij vooral enorm blij is.

“Ik geloof echt dat hij een kans op deze grid verdient”, aldus George Russell. “Ik denk echt dat hij één van de beste coureurs is, hoewel hij echt een zware tijd bij Red Bull had. Ik denk daarom dat Williams ècht de juiste plek voor hem is, om naar toe te gaan en om zich te ontwikkelen. Ik heb daar de afgelopen drie jaar gezeten, ik weet hoe het team is, ik weet hoe Jost (Capito, directeur, red.) opereert en ik ken Alex echt goed. Ik ben er zeker van dat het een succesvolle combinatie gaat worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS