Formule 1

George Russell baalt van verkeer in kwalificatie: "Niemand wil achter een Williams zitten"

Uitgegeven door Bart • 5 september 2020 18:41 • Print artikel

In de derde vrije training in Monza kwam Lewis Hamilton plotseling maar liefst zeven langzaam rijdende coureurs tegen. Iedereen wilde zich zo goed mogelijk positioneren om de juiste tow te krijgen. Ook in de kwalificatie was het enorm druk op de baan. Door de drukte aan verkeer kon niet iedereen een snel rondje rijden. Zo viel Sebastian Vettel al in Q1 buiten de boot.

George Russell


Volgens Williams-coureur George Russell zou op een specifiek circuit als Monza een andere format gebruikt moeten worden, waardoor niemand meer een tow kan krijgen. "Wij zijn het langzaamste team op de grid, ook al hebben we dit jaar enkele sterke zaterdagen gehad", aldus Russell in gesprek met Sky Sports F1. "Iedereen zou gelijke kansen moeten krijgen. Dit was echt belachelijk."

"Het gaat er natuurlijk allemaal om wanneer het team je naar buiten stuurt", weet ook Russell. "Ik wijs naar niemand, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik weet niet waarom iedereen hun auto's op hetzelfde moment naar buiten stuurt. Iedereen weet dat dit dan gaat gebeuren."

"Misschien moeten we in Monza de volgorde van het constructeurskampioenschap aanhouden", zo stelt de Williams-coureur voor. "In die volgorde naar buiten en dan telkens een interval van 5 seconden. Dit is een erg specifieke baan. Niemand wil voorop rijden. Ik probeer mijn weg te vinden, maar niemand wil achter een Williams zitten. Dan kom je tijdens je snelle ronde daar te dicht in de buurt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS