Formule 1

George Russell: "Ze proberen de druk op te voeren om wellicht wel een stoeltje bij Red Bull af te dwingen"

Uitgegeven door Bart • 27 oktober 2020 11:27 • Print artikel

George Russell is met afstand de beste Williams-coureur, maar zijn toekomst bij het team is veel minder zeker dan die van teamgenoot Nicholas Latifi. De Canadees brengt een bak met geld mee en in de staart van de Formule 1 is dat een doorslaggevende factor in de keuze van de coureur. Het talent van Russell is, ondanks de steun van motorleverancier Mercedes, minder van belang. Toch verwacht de jonge Brit komend jaar gewoon weer in de Formule 1 actief te zijn.

George Russell


Russell is Mercedes-coureur en komt uit de stal van Toto Wolff, maar bij de hoofdmacht moet hij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor zich dulden. In Portimão had Russell een gesprek met Wolff. "Hij heeft me gegarandeerd dat ik komend jaar weer op de grid sta. Daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. Alles komt goed. Ik verwacht eind volgende week duidelijkheid."

In het geruchtencircuit wordt Sergio Perez in verband gebracht met een overgang naar Williams. De nieuwe eigenaren van Dorilton Capital zouden het sponsorgeld van de Mexicaan graag verwelkomen, maar volgens Russell is daar niets van waar. "Ik heb ze in Portugal gesproken en ik hoefde me nergens zorgen over te maken. We hebben het er kort over gehad, maar voornamelijk gesproken over de rest van het seizoen en hoe we in de toekomst verder naar voren kunnen komen. Voor mij is dat voldoende."

Russell denkt dat de speculaties uit het kamp van Perez zelf komen. "Ze proberen de druk op de mindere teams op te voeren om wellicht wel een stoeltje bij Red Bull af te dwingen. Ik kan alleen zeggen dat ik een contract heb, me nergens zorgen over maak en dat ik me focus op mijn eigen taken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS