Formule 1

George Russell: "Relatie met Toto Wolff niet beschadigd na crash met Bottas"

Uitgegeven door Bart • 30 april 2021 09:54 • Print artikel

De crash in Imola tussen George Russell en Valtteri Bottas was er één met een dubbele lading. Het tweede stoeltje van Mercedes voor 2022 zou wel eens tussen beide coureurs kunnen gaan. De Brit rijdt voor klantenteam Williams, maar bedacht zich geen moment toen de mogelijkheid zich voordeed om Bottas in te halen. Een geslaagde inhaalpoging op de baan had hem goede papieren gegeven om de Fin uit dat gewilde stoeltje te verdrijven.

George Russell


Op de persconferentie in Portimão zei Russell dat zijn band met Mercedes-teambaas Toto Wolff geen deuk heeft opgelopen door de crash. Volgens de jonge Brit hoort zo'n crash bij racen, maar had hij anders moeten reageren richting Bottas. "Toto en ik hebben uitgebreid met elkaar gesproken, maar de inhoud van het gesprek houden we privé", aldus Russell in een reactie aan Reuters. "Hij steunt me en het was een constructief gesprek. Onze relatie is er niet door beschadigd, ik denk dat het tegenovergestelde waar is."

Russell was trots dat hij zich in een Williams kon meten met een Mercedes. "Als we in de buurt van Mercedes kunnen rijden, doen we het gewoon erg goed. Hopelijk komen we daar dit weekend weer in de buurt."

Toch zal Russell zich wel een tweede keer bedenken als hij achter een Mercedes komt te rijden. "Door Mercedes zit ik nu in de Formule 1. Zij hebben me vanuit de junioren begeleid en zijn familie voor me. Net als dat Williams familie voor me is. Lewis en Valtteri zie ik als teamgenoten, net als Nicholas mijn teamgenoot is. Regel nummer één is dat je nooit clasht met je teamgenoot. Het ligt achter ons, we gaan verder en moeten hiervan leren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS