Formule 1

George Russell: "Punten voor ons is als een overwinning voor McLaren"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2021 09:06 • Print artikel

De zeges in de Formule 1 zijn dit jaar tot nu toe verdeeld onder Mercedes en Red Bull. Achter de beide topteams stellen de overige teams verschillende doelen. Zo stonden Ferrari, McLaren en ook Aston Martin al eens of meerdere keren op het podium. Voor een coureur als George Russell, van wie het geduld flink op de proef gesteld wordt, zit een podium er niet in. De Brit jaagt op WK-punten en was daar al dichtbij, maar zijn teller staat nog op 0.

George Russell


"Het maakt me niet zo heel veel uit dat ik nog geen punten heb, maar het is zeker een doel voor dit jaar", zegt Russell in een interview met Autosport. "Maar als we dit seizoen puntloos eindigen, zie ik dat niet als een mislukt seizoen. Als we wel punten halen, zou dat een groot succes genoemd mogen worden."

Russell weet zich dit jaar nog in iedere kwalificatie naar Q2 te rijden, maar in de races valt de Williams dan weer terug. In Imola was de kopman van het team dichtbij WK-punten, maar crashte hij bij een inhaalpoging op nota bene Valtteri Bottas.

"Punten voor ons is als een overwinning voor McLaren", zo legt Russell uit. "Als McLaren dit jaar geen race wint, is dat ook geen mislukt seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS