Formule 1

George Russell: "Mercedes heeft zich laten meeslepen door circuits waar we al sterk waren"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2022 10:31 • Print artikel

Mercedes heeft in de ogen van George Russell te vroeg gejuicht over gemaakte stappen. Op circuits als Barcelona en Silverstone zaten Russell en Lewis Hamilton dichter bij Ferrari en Red Bull, maar dat zijn circuits waar de Mercedes altijd al sterk voor de dag kwam. Volgens Russell heeft dat zand in de ogen gestrooid.

George Russell


Mercedes had in de eerste seizoenshelft extreem veel last van het stuiteren van de auto. Dat is inmiddels beter onder controle, maar wel door performance in te leveren. "Je leert van al die tegenslagen", zegt Russell in een interview met GP Fans. "Je snapt waarom het gebeurt en als je er objectief naar kijkt zijn er redenen voor al onze problemen."

"Misschien hebben ons een beetje laten meeslepen door Silverstone en Barcelona, circuits waar Mercedes altijd al erg sterk voor de dag komt. Iedere race die we rijden, begrijpen we als team beter hoe we op verschillende locaties moeten rijden."

Russell is opgelucht dat het porpoising grotendeels achter de rug is, maar sluit niet uit dat het niet terugkeert. "We hebben veel vooruitgang geboekt, maar daarvoor hebben we ook veel performance ingeleverd. Als we weer grenzen willen gaan verleggen, maken we ons geen illusies dat het niet terug zou kunnen keren. Dit is een competitieve sport en we moeten accepteren dat we ermee moeten dealen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS