Formule 1

George Russell: "Maar je kunt niet gewoon zitten mokken en boos zijn op alles"

Uitgegeven door Bart • 2 december 2022 05:21 • Print artikel

George Russell werd dit jaar de derde teamgenoot die Lewis Hamilton in de F1 wist te verslaan. Eerder gingen Jenson Button en Nico Rosberg hem voor, maar alleen in het geval van Rosberg leverde dat de wereldtitel op. Russell mag dan wel 35 punten meer hebben behaald dan Hamilton, maar de Mercedes W13 legde het fors af ten opzichte van Red Bull en Ferrari.

George Russell


Russell boekte in zijn eerste jaar bij een topteam zijn eerste zege in de Formule 1. Dat gebeurde in het voorlaatste weekend in BraziliŽ. "Uiteindelijk is het allemaal relatief", zegt Russell in een interview op de website van de F1. "Dit is nog altijd het beste seizoen uit mijn carriŤre. We hebben veel podiums gescoord en ik denk dat we veel goede races hebben gereden."

"We moeten de positieve punten meenemen naar volgend jaar", aldus een positieve Russell. "Ik ga dit geen moeilijke situatie noemen, maar de performance was niet waar we willen zijn. Maar je kunt niet gewoon zitten mokken en boos zijn op alles. Als team hebben we het gewoon goed gedaan. De auto was heel betrouwbaar en de positieve punten nemen we mee. Wat we nog missen is een beetje snelheid."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS