Formule 1

George Russell: "De opmerkingen van Toto Wolff zijn een duidelijke waarschuwing voor Valtteri Bottas"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2021 06:15 • Print artikel

De opmerkingen van Mercedes-baas Toto Wolff over George Russell zijn een duidelijke waarschuwing voor Valtteri Bottas dat hij een sterk 2021 nodig heeft om zijn Silver Arrows-stoel te behouden. Valtteri Bottas kent al de grootste uitdaging die voor hem in het verschiet ligt in 2021, en dat is niet om zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te verslaan in de titelstrijd bij de coureurs - wat vrij onwaarschijnlijk is - maar om te bewijzen dat hij het waard is om zijn teamgenoot te blijven. Maar de laatste woorden van Toto Wolff herinneren ons aan de dreiging die op de achtergrond schuilt.

Mercedes_George_Russell_GP_Sakhir_2020_portret

Minnelijke dynamiek scoort hoog
Wolff heeft herhaaldelijk de minnelijke dynamiek tussen Hamilton en Bottas duidelijk gemaakt, en het feit dat het duo hoog scoort met één en twee in het klassement in zowel 2019 als 2020, maakt het leven gemakkelijk voor Mercedes als het gaat om het bepalen van de toekomst van Bottas. De relatie tussen Hamilton en zijn vorige teamgenoot Nico Rosberg was fundamenteel anders en leidde tot constante spanning en veel onnodig drama. Hoewel, het was beslist vermakelijk voor de fans.

George_Russell_Bottas_F1_Mercedes_GP_Sakhir

Contracten lopen af
Maar er is een steeds groter wordende roep om George Russell een kans te geven bij de Silver Arrows, zoals het in Brackley gehuisveste team al lang erg goed weet. Ze hoeven alleen al hun vermeldingen op sociale media te controleren, om het zelf te zien. Russell overtrof de verwachtingen toen hij inviel voor de door het coronavirus getroffen Hamilton tijdens de Sakhir Grand Prix in november. Zijn toekomst op lange termijn lijkt voorbestemd te zijn bij Mercedes. Maar het is misschien toch niet zo langlopend, met Bottas alleen onder contract tot het einde van het Formule 1-seizoen 2021, wanneer Russell's driejarige periode bij achterblijver Williams ook ten einde loopt. En in een gesprek met Motorsport.com over Russell bevestigde Mercedes-teambaas Wolff het geloof van de wereldkampioenen in hun juniorcoureur door te zeggen: "Het winnen van Formule 1-kampioenschappen gaat over het maken van zo min mogelijk fouten. En dat komt alleen met routine en ervaring. Mercedes verwacht dit soort duurzame prestatieniveaus. En daarom moet je jonge coureurs de tijd gunnen."Op duurzaam hoog niveau presteren
Omdat hoe uitbundig de reacties ook waren na de prestatie van George Russell, die we hebben gezien bij de Sakhir GP, tegelijkertijd zullen jonge coureurs bekritiseerd worden. Zelfs snel bekritiseerd, wanneer ze fouten maken onder de hoge druk bij een topteam. Toto Wolff verklaarde tegen express.co.uk: “Daarom zijn ervaringen opdoen zoals in Imola, en de lessen daaruit, erg belangrijk om een coureur te vormen die op een duurzaam hoog niveau kan presteren. We geloofden in George omdat er niet veel coureurs zijn die juniorkampioenschappen als rookies hebben gewonnen, vooral niet in de zeer competitieve GP3- en F2-raceseries. Voor ons was om hem als vervanger voor Hamilton te gebruiken, een mogelijkheid om te bevestigen wat we van George dachten. Het was jammer dat deze kans zich voordeed toen Lewis niet erbij was."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS