Formule 1

George Russell stond versteld na pole position in Canada: “Ik had je niet geloofd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 juni 2024 12:56

George Russell kende een geweldig weekend op het stratencircuit in Montreal. Op het Circuit Gilles Villeneuve scoorde de Brit zijn eerste pole position in bijna twee jaar en scoorde hij het eerste Grand Prix-podium voor Mercedes van 2024. Het goede resultaat kwam als een geschenk uit de hemel, want Russell had niet verwacht dat hij er zo goed voor zou staan.

George Russell


Het team van Mercedes kwam dit seizoen maar zeer moeizaam op gang. Achter Red Bull, McLaren en Ferrari is Mercedes afgetekend het vierde team. Dit terwijl de mannen en vrouwen uit Brackley gehoopt hadden een sprong te kunnen maken met het hernieuwde concept van de Mercedes W15. Niet bleek minder waar, coureurs Lewis Hamilton en Russell konden dan ook niet meevechten voor de plekken op het ereschavot. Als een duveltje kwam Mercedes in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada uit een doosje. De pace kwam waarschijnlijk voort uit het gebrek aan grip op het Canadese asfalt.

In gesprek met de internationale media geeft Russell eerlijk toe dat hij de plotse prestatiestijging niet had zien aankomen: "Er waren wel een hoop goede punten. Als je ons voorafgaand dit weekend had verteld dat we de pole en de derde plek zouden pakken, dan had ik je niet geloofd! Maar zoals Max ook al zei, het was gewoon een heel lastige race voor iedereen. Als je een millimeter te wijd gaat, dan lig je er meteen af en dat is heel riskant. Voor mij was het verder een race waarin ik te veel fouten maakte op ontzettend cruciale momenten en dat kostte ons uiteindelijk de mogelijkheid om te vechten met Max en Lando."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS