Formule 1

George Russell over het 'meest verschrikkelijke gevoel' na zijn crash in laatste ronde: "Je wilt je gewoon in het niets verdwijnen"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 september 2023 18:34

Mercedes blijft regelmatig het middelpunt van moeizame raceresultaten. Nu de auto’s het weer aardig doen, eindigde afgelopen zondag een gouden kans op een tweede Formule 1-overwinning in een crash en een schreeuw van frustratie voor Mercedes-coureur George Russell tijdens de Grand Prix van Singapore. Met nieuwere banden dan Ferrari's uiteindelijke winnaar Carlos Sainz en McLaren's Lando Norris, die tweede werd, leek de Brit een mogelijke winnaar toen hij zijn snelheid en voorsprong in de slotfase opvoerde. "Ik had een halve kans om Lando te passeren", zei hij na afloop.

George_Russell
“Een halve autolengte anders en ik denk dat we de race hadden gewonnen", aldus een zwaar teleurgestelde George Russell na afloop

“Misschien frustratie?”
“Een halve autolengte anders en ik denk dat we de race hadden gewonnen omdat ik Lando voor was geweest en Carlos zonder DRS zou zijn blijven steken. Ik zou langs hem heen zijn gevlogen. Maar helaas, in plaats daarvan beëindigde ik de race in de muur”, klaagde de 25-jarige. Deze manoeuvre bezorgde zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton de derde plaats en zorgde ervoor dat Russell niet kon finishen, waarbij hij gefrustreerd op zijn stuur sloeg en in de teamradio schreeuwde. "Ik zag Lando langs de muur strijken... en twee tienden van een seconde later raakte ik de muur", zei Russell. “Ik heb geen idee wat er is gebeurd, hoe dat is gebeurd. Misschien een gebrek aan concentratie, misschien frustratie omdat ik wist dat dit de laatste ronde was en de kans eigenlijk voorbij was."

Russell rijdt op zijn best
Russell behaalde zijn eerste F1-overwinning 10 maanden geleden in Brazilië – de laatste keer dat een niet-Red Bull-coureur tot en met zondag een race won. Het resultaat in Singapore bracht Hamilton naar de derde plaats in het algemeen rijdersklassement, zij het ruim achter Max Verstappen en Sergio Perez van Red Bull. “Het was zo moeilijk om de race te winnen als we alleen maar statisch waren. Dus we zeiden: laten we ervoor gaan en we gingen er gewoon voor”, zei Mercedes-teambaas Toto Wolff over de beslissing om tijdens een virtuele safety car-periode de pitstraat in te gaan, terwijl de koplopers buiten bleven.

Beter dan ooit tevoren
“Super dat Lewis op het podium staat. Hij reed een briljante race en had aan het einde tempo. Gewoon jammer voor George, want hij heeft er keihard voor gewerkt”, aldus de Oostenrijker. Ondanks het resultaat voelde Russell zich in goede vorm, zei hij: “Op het moment wil je je gewoon in een cocon oprollen en bij niemand zijn. Het is het meest verschrikkelijke gevoel ter wereld als je fysiek zo uitgeput bent, mentaal uitgeput en die ene kans op de overwinning mist en dan ook nog zo’n fout maakt. Maar als ik hier een uur later sta, is het zo’n geweldig weekend en heb ik echt het gevoel dat ik beter rijd dan ooit tevoren”, besloot de zich weer herpakte Mercedes-coureur.

George_Russell F1 Mercedes Singapore 2023Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS