Formule 1

George Russell kan niet wachten op 2026: "Geweldige motor! Veel vertrouwen voor het nieuwe tijdperk"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2024 05:04

George Russell heeft aangegeven dat Mercedes op de juiste weg is voor het nieuwe tijdperk in de Formule 1. Voor 2026 is er een grote verandering van de reglementen op komst. Russell ziet de interne ontwikkelingen en stoelt zijn vertrouwen op het verleden en de stappen die Mercedes zet in onder meer de Formule E en met de Hypercar.

George Russell


De F1 mikt volop op duurzaamheid en doet dat onder meer op het gebied van de motoren, de brandstof en aerodynamische veranderingen. Na de intrede van het hybride tijdperk was Mercedes heer en meester. Acht jaar op rij werd de constructeurstitel behaald en zeven keer leverde Mercedes de beste coureur af. Dat biedt Russell hoopt voor 2026.

"2026 lijkt nog ver weg", geeft Russell aan op de website van de F1. "Maar in de wereld van de F1 is dat morgen en het team voelt veel vertrouwen voor dit nieuwe tijdperk. Als je ziet welk succes het team vanaf 2014 heeft gehad, maar ook het succes in de Formule E en de ontwikkeling van de Hypercar."

"We hebben bij Mercedes High Performance Powertrains veel mensen met een bak ervaring met deze toekomstige technologie. Dat brengt ons in een geweldige uitgangspositie om een geweldige motor te bouwen. En ook Petronas verzet erg goed werk op het gebied van de brandstof. Op het gebied van de motor hebben we veel vertrouwen voor het nieuwe tijdperk."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS