Formule 1

George Russell kan lachen na P2 in Singapore: "Net een sauna!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2023 18:30

MARINA BAY - George Russell kwalificeerde zich op de eerste rij voor de Grand Prix van Singapore. De Brit reed een ontzettende snelle en wurmde zich tussen de Ferrari-coureurs die morgen als eerste en derde starten. Russell moest zijn meerdere erkennen in Carlos Sainz, maar was Charles Leclerc de baas. Na een hete en lange kwalificatiesessie was Russell dolblij met de tweede startpositie.

George Russell SIngapore

Vorig jaar startte Russell de Grote Prijs van Singapore nog vanuit de pitlane, maar dat is dit jaar niet aan de orde. De kwalificatie duurde langer dan verwacht. Door de crash van Lance Stroll werd alles met een half uur uitgesteld. Voor Russell was dat flink zweten: "Het was een hele uitdagende sessie. Als je in die auto zit, is het alsof je in een sauna zit te zweten. Ik ben echt blij met dit weekend als geheel. Ik had echt vertrouwen in de auto, het team heeft geweldig werk geleverd met de strategie”, begint hij voor de camera bij Danica Patrick.

P2 in de kwalificatie is leuk, maar zondag is de race pas. Ferrari start op de eerste en derde positie, maar het is geen geheim dat het Italiaanse team kampt met hoge bandendegradatie. Russell ziet daarom kansen: "We volgen een alternatieve strategie vergeleken met alle anderen, dus we hebben morgen een extra set mediumbanden die niemand om ons heen heeft, dus om Q3 te bereiken en zondag met een strategisch voordeel op de eerste rij te staan. Het wordt spannend", besluit Russell.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS