Formule 1

George Russell: "Goed dat Lewis Hamilton nu vertrekt en niet na 2021"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2024 19:38

George Russell heeft aangegeven dat hij het een goed moment vindt dat Lewis Hamilton na dit seizoen de renstal van Mercedes inruilt voor die van Ferrari. Veel medewerkers werken al jarenlang samen met Hamilton en verandering is volgens Russell goed voor iedereen. Russell wijst ook nog even naar 2021 toen Hamilton op dramatische wijze de titelstrijd van Max Verstappen verloor.

George Russell


"Het wordt een frisse start voor het team", zegt Russell in de Daily Mail. "Zo veel mensen hier hebben successen met Lewis gevierd, maar verandering zorgt vaak voor nieuwe energie. Dat geldt voor Lewis, maar ook voor ons. Het is goed dat Lewis nu vertrekt en niet na 2021. Dan was het heel moeilijk geweest voor iedereen binnen het team."

In 2024 wacht Mercedes nog op het eerste podium, maar Russell heeft vertrouwen in technisch directeur James Allison. "Als je naar de data kijkt, snap je waarom vorig jaar niet goed was en het jaar ervoor ook niet. Alles draaide om de achterkant van de auto en nu om de voorkant. Het probleem is dat we te veel veranderingen hebben doorgevoerd. Het was in de goede richting, maar we bleven maar doorgaan en zijn daarin te ver gegaan. Het laat zien dat er altijd ergens een compromis moet worden gevonden. We hebben een geweldig team en geweldige mensen. Met James terug aan het roer laat hij geen kans aan zich voorbijgaan. Hij is een echte leider."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS