Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

General Motors is niet blij met het einde van de GTE: "We hebben onze wensen bekend gemaakt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 augustus 2021 11:59 • Print artikel

General Motors is niet blij met de plannen van de FIA en ACO om de GT-divisie alleen voor private teams te maken. Het gaat sterk tegen de wensen in van het Amerikaanse merk, zo laat racemanager Laura Wontrop Klauser weten. In de raceweek van de 24 uur van Le Mans maakte de twee partijen bekend dat er vanaf 2024 wordt gereden op basis van het GT3-platform en komt er dus een einde aan de GTE-klasse. Porsche en Ferrari beëindigen al hun fabrieksbetrokkenheid in deze klasse, omdat zij respectievelijk een LMDh- en LMH-project gestart zijn. Corvette Racing kan niet langer met een fabrieksteam rijden in de GT-klasse bij de 24 uur van Le Mans.

Corvette_Racing_Le_Mans_2021

“Dat zou vanaf onze kant teleurstellend zijn”, vertelde Klauser aan Sportscar365. “Maar nogmaals, het zou mooi zijn om het exact geformuleerd te krijgen. Het mag duidelijk zijn dat we een gerichte strategie nastreven, om te bekijken wat we gaan doen. Je kunt je niet inschrijven, totdat je weet waarvoor je tekent. We hebben dezelfde discussies al een beetje gevoerd met de IMSA. We hebben onze wensen bekend gemaakt. Wij zijn slechts één van velen. We begrijpen dat. Hopelijk worden onze wensen door de autoriteiten opgepakt.”

Wanneer de GTE-pro klasse verdwijnt in Le Mans, gaat General Motors haar strategie herzien ten aanzien van de LMDh. Op dit moment lijkt deze klasse voorbestemd te zijn aan Cadillac. Klauser zegt dat dat echter nog niet zeker is. “We hebben nog niets aangekondigd, dus we hebben ons op geen enkele wijze gecommitteerd aan wat er gaande is in de LMDh”, zei de programma manager. “Dat maakt allemaal onderdeel uit van de discussie. We proberen een totaalprogramma te creëren, waarin we ook de merken betrekken die op dit moment deelnemen. Iets dat logisch is, zodat ze gebruikt kunnen worden als marketingtool. Al deze parameters spelen momenteel, bij de verschillende beslissingen die genomen moeten worden. Sommige zitten al behoorlijk dicht tegen hun definitieve besluit aan. Ik weet niet of deze nog gaan veranderen of niet. Le Mans is een grote race. Sluit het aan op wat wij doen? Ik neem aan dat als we exact uitvinden wat ze doen, er misschien een kans is om elkaar te vinden. Niet binnen het huidige GT-kader, wat momenteel leidend is. We moeten het ècht uitzoeken, het is lastig om het op één of een andere manier te zeggen. We hebben hier misschien geen probleem.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS