Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

General Motors en Corvette bevestigen het klant-GT3-programma voor 2024 met de Z06 GT3.R

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juni 2023 06:04

General Motors en Corvette hebben hun plannen voor 2024 bekend gemaakt. De komende maanden worden meerdere aankondigingen verwacht, die klantenteams bevestigen voor programma's in IMSA, SRO-kampioenschappen en de FIA WEC. Er worden in 2024 acht auto's verwacht, waarvan twee in de LMGT3-klasse van het FIA WEC, een paar in de SRO-serie en vier auto's in de IMSA WeatherTech. Laura Wontrop Klauser, GM Sports Car Racing Manager, zei er deze week over: “Ons gewenste plan was om in 2024 te beginnen met vier auto’s die zouden racen in IMSA – twee in GTD Pro en twee in GTD – twee auto’s in het WEC en twee in SRO. Als we de timing van het WEC-raceschema van 2024 goed begrijpen, kunnen we de opbouwschema's coördineren om ervoor te zorgen dat we de racetiming kunnen halen, ervan uitgaande dat onze WEC-aanwezigheid wordt toegestaan."

Corvette-Z06-GT3-R

Vier auto’s
In IMSA zullen de vier auto's waarschijnlijk gelijkmatig worden verdeeld over de GTD- en GTD Pro-categorieën. Hoe de GTD Pro-inspanning eruit zal zien, wordt nog bepaald, hoewel Corvette en de Pratt Miller-organisatie erachter, graag een vorm van fabrieksaanwezigheid willen hebben, aldus een bericht van Daily Sportscar. "Er is een plan om onze klantenteams te bevestigen, en ik denk dat fans erg blij zullen zijn met de organisaties die we hebben gekozen", voegde Wontrop Klauser eraan toe.

Belangrijke bandentests
Het testen van banden met Goodyear en Pirelli is een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingsfase van de auto die nog moet komen. DSC begrijpt dat de Corvette nog niet is getest op Pirelli- of Goodyear-banden (voor de SRO- en WEC-series), maar de verwachting is dat zich tijdens de zomermaanden bij beide fabrikanten kansen zullen voordoen. Het toekomstige GTD Pro-team van IMSA zal de komende maanden het voortouw nemen bij het testen van de auto.

Naar hoger niveau tillen
"We hebben er al een tijdje over gesproken dat we door de fabriek ondersteunde teams over de hele wereld zullen hebben in een aantal kampioenschappen met de Corvette Z06 GT3.R," bevestigde Wontrop Klauser. "Het is belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat al onze klanten klaar zijn voor succes. Eén van de belangrijkste elementen hiervan is ons IMSA GTD Pro-team dat, met onze steun, het voortouw neemt bij het optimaliseren van de werking van de auto, zodat we alle teams naar hogere prestaties kunnen tillen."Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS