Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Gemotiveerde Bent Viscaal sluit deal voor compleet Formule 2-seizoen: "Blij met dit heugelijke nieuws"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 28 april 2021 11:49 • Print artikel

Bent Viscaal mag een compleet seizoen afwerken voor het Formule 2-team van Trident. De Nederlandse coureur is een akkoord overeengekomen met de Italiaanse renstal, waarvoor hij een maand geleden in het openingsweekend van de Formule 2 reed. De intentieverklaring zoals kortgeleden uitgesproken, is zodoende omgezet tot een contract voor het complete seizoen 2021.

Bent Viscaal rijdt compleet Formule 2-seizoen voor Trident

De 21-jarige Viscaal reed tijdens de post-season test op het Bahrain International Circuit, welke medio december 2020 plaatsvond, zijn eerste ronden in een wagen van Trident. Het Italiaanse team was meteen onder de indruk van diens stuurmanskunst, maar kon in eerste instantie een verbintenis voor enkel één raceweekend garanderen.

Gedurende het openingsweekend in de Formule 2 liet Viscaal zien zich snel te hebben aangepast aan zijn nieuwe werkomgeving. Het goede racetempo resulteerde helaas niet in de gehoopte puntenfinishes, maar desalniettemin wist de teamleiding van Trident voldoende. Na een zeer positieve driedaagse test op het circuit van Barcelona werd Viscaal vervolgens beloond met een aanstelling voor het complete seizoen.

“Trident en ik passen goed bij elkaar, vanaf het eerste moment heb ik een goede klik met de teamleden. Vanaf de start van de onderhandelingen hadden beide partijen de intentie om voor een compleet Formule 2-seizoen te gaan. Uiteraard ben ik blij dat het nu officieel rond is en ik dit heugelijke nieuws met de buitenwereld mag delen.”

“In Bahrein hebben we gezien dat er veel mogelijk is. Het tempo is aanwezig, we zitten op één lijn. Helaas werden we niet beloond met puntenfinishes, maar dat maakt ons extra hongerig voor het eerstvolgende raceweekend”, klinkt Viscaal strijdvaardig. “Ik kan niet wachten om de buitenwereld kennis te laten maken met onze potentie.”

Trident-teambaas Giacomo Ricci, racewinnaar in de GP2 Series (voorloper van de Formule 2), is blij dat de deal rond is. “Tijdens het eerste raceweekend in Bahrein zagen wij dat Bent zich razendsnel aanpaste aan onze gewoonten. Met een snelle en vastbesloten rijder als Bent achter het stuur zullen wij ongetwijfeld sterk voor de dag komen en opmerkelijk resultaat bereiken.”

Viscaal wil zijn partners bedanken voor de mogelijkheid om zijn kunsten te vertonen in de Formule 2. “VolkerWessels, Wevi en Fetch Car Sharing zijn stuk voor stuk ontzettend fijne sponsoren, zonder wiens steun ik hier niet zou staan. Ik ben zeer gemotiveerd om er samen hen een mooi seizoen van te maken!”

Het Formule 2-seizoen 2021 wordt vervolgd in de straten van Monaco, waar op vrijdag 21 mei en zaterdag 22 mei aanstaande drie races staan gepland.

Bent Viscaal rijdt compleet Formule 2-seizoen voor Trident

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS