Formule 1

Gemiste kans voor de Formule 1? - Stefano Domenicali: "Nu niet noodzakelijk om 11e F1-team toe te voegen"

Uitgegeven door Bart • 22 september 2022 11:01 • Print artikel

De Formule 1 is hot en diverse partijen staan klaar om in te springen in de koningsklasse van de motorsport. Andretti wil naar de F1, maar ook Audi en Porsche hebben interesse om vanaf 2026 mee te doen. Binnen de Formule 1 staan ze echter nog niet te springen om een 11e team aan de grid toe te voegen, waardoor Audi en Porsche zich bij een huidig team willen aansluiten of inkopen.

Formule 1


Meerdere coureurs staan klaar om de stap naar de F1 te zetten, maar vrije stoeltjes zijn niet makkelijk te vinden. Een 11e team zou al twee stoeltjes aan de grid toevoegen. Formule 1-directeur Stefano Domenicali waakt vooral voor de juiste balans, zo geeft hij aan in een interview met Sky Sports F1.

"De Formule 1 is nu uiterst competitief en dat is cruciaal voor een stabiele toekomst. In allerlei bedrijfstakken is het zeer lastig om geschikte mensen te vinden. Dit is het juiste moment om in de toekomst te investeren, maar het draait altijd om de juiste balans. We bekijken alles stap voor stap en dan zal moeten blijken of er plaats is voor een 11e team."

Domenicali zou graag twee coureurs aan de grid toevoegen, maar loopt ook tegen logistieke beperkingen aan. "Een extra team is niet per definitie de beste oplossing voor de Formule 1. Uiteindelijk zit overal een limiet aan voor hoe ver je kunt gaan. We kijken ook naar duurzaamheid en of het niet te druk wordt voor iedereen. Een 11e team is op dit moment niet noodzakelijk voor de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS