Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Gemengde gevoelens bij Robin Frijns: "Probleem met de koppeling, maar we moeten naar het positieve kijken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 mei 2021 19:02 • Print artikel

Tijdens de 6 uur van Spa debuteerde Team WRT in het FIA World Endurance Championship. Met de coureurs Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi kende het team een ongelukkig, maar positief debuut. De snelheid zat er goed in, maar dat kon nog niet omgezet worden in een mooi resultaat. Het levert teambaas Vincent Vosse in ieder geval gemengde gevoelens op.

Team WRT

“We zijn, natuurlijk, wat teleurgesteld met het resultaat, maar ik ben blij met het werk wat door het hele team verricht is en de getoonde snelheid”, vertelde Vosse. “We hadden een mooie vorm en bereikten zelfs P2 tussen de LMP2-auto’s in de tweede stint. Helaas hadden we een koppelingsprobleem en werd de race geruïneerd. Ondanks dat hebben we bewezen competitief te zijn en dat is het belangrijkste wat we meenemen.”

Het was een lange week op Spa-Francorchamps met de Proloog en het raceweekend. Tijdens de allereerste kwalificatie in het FIA WEC reed het team naar de 10e plek in de LMP2. Het was Frijns die de start voor zijn rekening nam. De Limburger zette de auto na de start op plek 9 en had wat mooie inhaalacties. Daarna was het Habsburg die na een goede pitstop op plek 3 weer in de race kwam en zelfs doorschoof naar plek 2 in de LMP2. Een probleem met de koppeling gooide echter roet in het eten.

“De eerste is gedaan en ondanks het resultaat, kunnen we tevreden zijn”, reageert Frijns. “We hadden een relatief slechte kwalificatie, maar in de race was de snelheid goed, eigenlijk hoe meer we reden, hoe beter het werd. In de tweede stint met nieuwe banden, waren we echt snel. Toen was er het probleem met de koppeling, maar we moeten naar het positieve kijken, dat is dat we een goede snelheid hadden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS