Formule 1

Gefeliciteerd met je verjaardag Yuki Tsunoda, maar ben je nu ook volwassen?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 mei 2021 07:56

Een groot percentage van de F1-fans staat te popelen om Yuki Tsunoda te zien schitteren in zijn nog prille carrière. Maar hij heeft nu wel veel vragen om te beantwoorden. Wat is er namelijk gebeurd met het potentieel van een superster waar Helmut Marko vorig jaar over sprak? Zijn capaciteiten waren duidelijk in Bahrein, waar de Japanse rookie de ene voormalige wereldkampioen na de andere inhaalde, maar sindsdien heeft Tsunoda niets anders meer laten zien dan dat hij de beginneling is die hij is.

Yuki Tsunoda F1 Alpha Tauri portret

Niet bepaald slim
Bovendien was er weinig nederigheid bij hem. Zijn fouten werden met bewonderenswaardig vertrouwen onder het tapijt geveegd, maar naar AlphaTauri dingen roepen zoals "Ik kan het ècht niet maken met deze auto, niet te geloven...", na zijn Q1-exit in Spanje, is niet bepaald slim. Hij werd daarvoor publiekelijk op zijn vingers getikt door voormalig wereldkampioen en tegenwoordig F1-commentator Jenson Button. En zijn reactie was ook niet erg aardig tegenover motorenleverancier Honda, die tenslotte een belangrijk aandeel had in het feit dat de Japanner een vaste rijdersaanstelling kreeg voor 2021 bij het Alpha Tauri-team.

Yuki Tsunoda startgrid Spanje Honda monteurs

Toontje lager
Eerlijk is eerlijk, Tsunoda tweette wel snel zijn verontschuldigingen naar het Alpha Tauri-team. Een vervroegde uitvalbeurt in de race, was niet zijn schuld. Maar misschien was dit precies wat hij nodig had, om hem een paar toontjes lager te laten zingen, net voordat hij vandaag – 11 mei 2021 - 21 jaar wordt.

Gefeliciteerd!
Hopelijk zal het hebben van de sleutel tot de deur van gepaste nederigheid enige volwassenheid brengen en het potentieel ontsluiten dat iedereen, maar vooral talentscout Helmut Marko, wil zien. Erg talentvol is Tsunoda zeker. De GP van Spanje in Barcelona was misschien gewoon een cruciaal weekend voor Tsunoda. In ieder geval gefeliciteerd met je verjaardag, Yuki!

Yuki Tsunoda F1 Alpha Tauri GP Spanje actie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS