Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen volledig seizoen in FIA WEC voor Glickenhaus? "En wil je mij of wil je mij niet?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2022 16:01 • Print artikel

In de 24U van Le Mans reed Glickenhaus naar een mooie derde en vierde plek. Het Amerikaanse team kwam op vijf ronden achterstand van de winnende Toyota binnen, in wat toch min of meer een ‘David tegen Goliath’- gevecht was. Glickenhaus is immers een kleine autofabrikant. Het is dan ook nog onduidelijk of het bedrijf na de 6 uur van Monza aan de start staat. James Glickenhaus legt uit waarom.

24 Hours of Le Mans


“Het probleem is dat we een klein bedrijf zijn”, aldus Glickenhaus tegenover Sportscar365. “Ik heb veel werknemers, aandeelhouders. Als we racen op de Nürburgring en Baja, verkopen we onze productiecapaciteit. Onze aandeelhouders zeggen terecht "waar gaat het WEC en Le Mans over?" Zij realiseren zich dat het persoonlijk veel voor mij betekent en ik wil het doen. Maar op een gegeven moment kan ik gewoon een niet te groot percentage van de winst van het bedrijf nemen en gaan racen, omdat ik het wil. Dus er hangen diverse dingen aan vast.”

“Wanneer ik exact weet hoe we er voorstaan en wat ik kan en niet kan doen, dan ga ik naar de ACO en WEC en zeggen wat ik kan doen. Het gaat misschien zo zijn dat het enige wat ik kan doen is Sebring en Le Mans. En wil je mij of wil je me niet? En ik begrijp dat. We praten over een dag per keer. We hebben wat erg serieuze bijeenkomsten gehad met investeerders en andere mensen die interesse hebben. Ik denk dat we in de komende twee weken meer duidelijkheid hebben over wat de toekomst gaat zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS