Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen thuisrace voor Filipe Albuquerque; Paul di Resta neemt zijn plek in bij United Autosports in Portimao

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 mei 2021 14:00 • Print artikel

Paul di Resta neemt de plek van Filipe Albuquerque in tijdens de 8 uur van Portimao. De Portugees kan zijn thuisrace niet rijden, doordat hij verplichtingen in de IMSA-serie heeft, waar hij op Detroit Belle Isle met Wayne Taylor Racing in de Acura DPi aan de start komt.

United_Autosports_Spa_2021

Di Resta neemt plaats naast Phil Hanson en Fabio Scherer in de Oreca 07 Gibson. De Schot maakte vorig jaar al onderdeel van het team uit, toen met Hanson en Albuquerque. Hij werd met dit team geen WEC-kampioen 2020 in de LMP2, omdat hij de race in Fuji mistte. Volgend jaar komt de voormalig F1-coureur in actie in de LMH-klasse van het WEC-kampioenschap met het nieuwe project van Peugeot (VIDEO).

“Het is mooi om weer terug te gaan naar het racen en ik kijk er naar uit om weer in de auto te stappen”, aldus Di Resta. “Ik heb de nummer 22 sinds Bahrein aan het einde van het jaar met United, niet meer gereden. Het is gaaf om opgeroepen te worden om Filipe’s plek in te nemen in Portimao, dus daar ben ik het team dankbaar voor.”

“Het is mooi om weer samen met Phil te zijn en te racen met Fabio, vooral nu ze net terugkomen van de overwinning die ze hadden in Spa. Dus is het een mooi momentum om door te gaan.” Voor dit moment is de vervanger van Albuquerque alleen voor de 8 uur van Portimao bevestigd. Ook de 6 uur van Fuji en de Long Beach Grand Prix vallen samen op de kalender, dus misschien komt er een vervolg voor Paul Di Resta.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS