Formule 1

Geen race in Japan, toch kijkt Honda uit naar Turkije: "Het is echt zonde dat we niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2021 11:20 • Print artikel

Honda wil met groot vertoon de Formule 1 verlaten. Helaas zit er geen race voor eigen publiek in Japan in vanwege de maatregelen rond het Coronavirus. Dat betekent echter niet dat de ambities minder zijn voor de motorenfabrikant. Volgens Toyoharu Tanabe is Honda volledig gericht op het winnen van de volgende race in Turkije.

Honda F1 Racing Red Bull Max Verstappen

“De baan zelf heeft een goede mix van alle soorten bochten, van lage tot hoge snelheid. Het meest bekend is de lange multi-apex, bocht 8. Dat veel belasting veroorzaakt op de nek van de coureurs”, vertelt Tanabe in de preview van Honda. “Tijdens de laatste race pakte Max een gridstraf en hoewel hij de kampioenschapsleiding verloor, is het gat naar Hamilton erg klein en nu kunnen we ons er simpelweg op richten om het beste mogelijk resultaat in elke resterende race te behalen, beginnende hier in Turkije.”

“Op de oorspronkelijke kalender had je ons dit weekend in de Japanse Grand Prix moeten zien racen en het is echt zonde dat we dat niet kunnen vanwege de zorgen om de pandemie. Iedereen bij Honda keek er zo naar uit om competitief te racen op onze thuisbaan, met onze Japanse coureur Yuki in zijn F1-debuutseizoen.”

“We weten dat de Japanse fans ook teleurgesteld zijn en we hebben speciaal voor hen diverse evenementen online georganiseerd, alsmede iets speciaals op de Istanbul-baan. We willen graag een goed resultaat in Turkije behalen met al onze vier coureurs over beide teams en we hebben hard gewerkt en we bestuderen de data van vorig jaar ook zo goed mogelijk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS