Formule 1

Geen omgekeerde startgrid in seizoen F1 2020: Niet alle teams voelden zich er goed bij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2020 15:21 • Print artikel

In het verleden werd al gesproken over een reverse grid in de Formule 1 voor kwalificatie races. Er was een voorstel aan de teams voorgelegd om in de tweede race in Oostenrijk en Silverstone het idee uit te proberen. Mercedes zou tegen het idee geweest te zijn. Het plan is voor deze twee races nu definitief van tafel.

F1 2020Lewis Hamilton


“We hebben er in de afgelopen jaren gesprekken over gehad of we naar wat veranderingen moesten kijken die de sport ten goede komen en respecteren wat de sport groot gemaakt heeft, maar waarvan wij denken dat het de ervaring voor de fans vergroot”, zei Carey tegen de officiële website van de Formule 1. “We spraken in de context van het Coronavirus over de twee dubbele races. Op dit moment hadden we het, over eentje die al gepubliceerd was. Het ging over een omgekeerde grid, waar niet alle teams zich goed bij voelden en de veranderingen op korte termijn vereist een unanimiteit aan steun.”

Ondertussen wil de Liberty Media CEO naar andere mogelijkheden kijken om de sport te verbeteren. “Het is een fantastische sport met een grote historie, grote helden, grote sterren, ongelofelijke getalenteerde coureurs en andere individuen, dus willen we tot een zekere mate alles respecteren, maar dat betekent niet dat we naar manieren blijven kijken om veranderingen door te voeren."

"Tot enige hoogte geeft dit seizoen iets unieks om wat meer mogelijkheden te hebben om wat uit te proberen, waarvan ik denk dat we ze niet zouden doen, als het geen echte mogelijkheden waren om iets aan de races toe te voegen. Maar ik denk dat we doorgaan, maar er gaat niets unieks aan zijn. Ik denk dat we onszelf altijd uitdagen en er zijn dingen waarmee we de sport beter kunnen maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS