Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen extra Glickenhaus in 24H Le Mans, wel mogelijkheid tot twee klantenauto's in 2023

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2022 12:23 • Print artikel

De poging van Glickenhaus om met een derde auto naar de 24 uur van Le Mans te gaan, gaat niet door. Het team zegt geen deal rond te krijgen om de extra Glickenhaus 007 LMH in te zetten.

Glickenhaus

“Het samenstellen in 48 uur tijd was uiteindelijk niet realistisch”, aldus Jim Glickenhaus tegenover het Amerikaanse Motorsport. “We hadden 15 mensen die contact opnamen en we werkten met een betaalde ex-Le Mans coureur om het voor elkaar te krijgen.” De Amerikaan zegt dat de interesse van andere partijen om in te stappen bij zijn fabrieksteam, ervoor gaat zorgen dat hij zijn plannen om klantenauto’s te verkopen kracht gaat bijzetten.

“Twee van de partijen die ons benaderde hadden interesse in het kopen van een auto en zich toe te wijden aan een volledig WEC in 2023”, vervolgt Glickenhaus. ‘Dat kan met het zelf inzetten van een auto of met ons. We hebben de capaciteit om volgend jaar met team een extra auto in te zetten.” De teameigenaar zegt het volledige plaatje in beeld te hebben voor wat de inzet van zijn auto gaat kosten. De auto kost rond de 2,5 miljoen dollar. Daar bovenop komt nog 2 miljoen voor reserve onderdelen. “We hebben het opgeteld en dat is waarvan wij denken dat, dat het is”, aldus Glickenhaus en hij zegt daarbij dat zijn team volgend jaar twee klantenauto’s naast zijn eigen auto’s kan inzetten.

De entry-list voor de 24H of Le Mans is inmiddels ook bekend. Bekijk HIER de lijst!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS