Formule 1

Geen eigen Formule 1-motor van Aston Martin, maar wat dan wel?

Uitgegeven door Peter Vader • 29 november 2022 08:02 • Print artikel

Er gingen enige geruchten in het rond dat Aston Martin aan zijn eigen F1-motor zou werken. Maar Aston Martin heeft nu duidelijk gemaakt dat ze het ontwikkelen van een eigen F1-motor uitsluiten. Ze hebben besloten om niet in de voetsporen van Red Bull te treden door hun eigen Formule 1-motor te maken. Hoewel volgens ingewijden Porsche nog steeds op zoek is naar een partner voor 2026, zegt Auto Motor und Sport dat Aston Martin een samenwerking met de Duitsers heeft uitgesloten omdat dit afbreuk zou doen aan zijn eigen merk. Het Britse F1-team dat eigendom is van de Canadese multimiljonair Lawrence Stroll kon zijn eigen krachtbron ontwerpen en ook te produceren conform de komende reeks van technische voorschriften, maar is blij met de huidige leverancier van power units: Mercedes.

Aston_Martin_F1_engine

"We hebben alle benodigde middelen en onze situatie voor de komende jaren geŽvalueerd en besloten dat we heel, heel blij zijn met onze huidige leverancier van power units", zei Aston Martin-teambaas Mike Krack in een bericht van GrandPX.News. "Dus hebben we besloten om niet verder te gaan." De nieuwe aanwinst van Aston Martin, Fernando Alonso, die overkomt van Alpine (eigendom van Renault) was ook onder de indruk van de Mercedes-motor, na zijn eerste kennismaking vorige week in Abu Dhabi. "Toen ze me de kilometerstand van de motor vertelden, maakte ik me een beetje zorgen", zei de Spanjaard. ďIk zei dat dit aantal een beetje hoog is in vergelijking met mijn normen. Maar de motor is absoluut uitstekend", voegde Alonso eraan toe.

Fernando_Alonso portret 24H Le Mans
Nieuwe Aston Martin-coureur Fernando Alonso: "Toen ze me de kilometerstand van de motor vertelden, maakte ik me een beetje zorgen. Ik zei dat dit aantal een beetje hoog is in vergelijking met mijn normen. Maar de motor is absoluut uitstekend!"

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS