Formule 1

Geen eenrichtingsverkeer tussen Bottas en Hamilton: "Vele keren moest hij last minute mijn set-up kopiëren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2022 15:50 • Print artikel

Valtteri Bottas reed de afgelopen jaren als teamgenoot van Lewis Hamilton voor Mercedes. De Fin kon de zevenvoudig wereldkampioen F1 op goede dagen verslaan, maar in zijn algemeenheid was Hamilton de coureur die meer constituent was gedurende de races. Bottas kijkt terug op de periode met Hamilton en laat toch nog wel even weten dat zijn teamgenoot hem ook nodig had.

F1 Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes

“Ik heb in de positie gezeten om Lewis ook van de menselijke kant te leren kennen, niet alleen de Formule 1-kampioen. Ik heb geleerd dat hij volledig verdient wat hij bereikt heeft”, zegt Bottas tegen GP Fans. “Hij heeft talent, maar zet dat ook om in goed gebruik en hij werkt echt hard. Het mag duidelijk zijn dat zijn levensstijl ook op een manier anders is. Hij is misschien de ene dag in New York, een dag voor het raceweekend ofzo, andere dingen aan het doen, maar als hij in zijn werkmodus zit en in zijn Formule 1-modus, laat hij nooit een steen niet omgekeerd en is hij het team altijd enorm aan het pushen. Ik heb het gevoel dat hij de afgelopen jaren meer in een leidende rol is gekomen, voor mij is dat behoorlijk lastig geweest om die leidende rol te pakken. Hij zit hier al langer en hij is behoorlijk dominant in de manier waarop hij met het team werkt. Ook in het opzetten van de auto, dat ik zeker.”

Bottas geeft ook aan dat het geen eenrichtingsverkeer was in de relatie tussen de twee coureurs. “Vele keren moest hij last minute mijn setup voor de kwalificatie kopiëren”, legt de Fin uit. “Wat betreft rijstijl en bandenmanagement zijn dat zijn grootste krachten en in elke conditie en omstandigheden. Hij vindt altijd een manier om in staat te zijn een stint te verlengen of de beste manier om efficiënt de banden in goede conditie te houden. Die racepace en het bandenmanagement zijn waarschijnlijk de grootste verschillen tussen Lewis en ik en de consistentie wat hij doet met die dingen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS