Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen aanpassingen van het prestatievermogen van de LMP2: "Prestaties niet reduceren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 mei 2021 04:29 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship heeft geen intentie om het prestatievermogen van de LMP2 terug te brengen. Mogelijke aanpassingen worden wel gemaakt voor de LMH, indien dit na een grondige analyse nodig blijkt, zo heeft de directeur van het kampioenschap Frederic Lequien bevestigd. Ondanks de maatregelen die genomen zijn om de LMP2 te vertragen waren deze tijdens de Proloog sneller dan de LMH-auto’s van Toyota en Alpine.

 Toyota_en_Alpine_Spa_2021

“Ik denk dat we ons moeten herinneren dat dit het begin van een verhaal is”, aldus Frederic Lequien tegen verslaggevers in Spa. “Wanneer ik dat zeg, wil ik geen enkel misverstand. Het is niet omdat ik er geen antwoord over wil geven. Maar we moeten hier rustig bij blijven. Ik denk dat het potentieel van de prestatie gedurende het hele seizoen er is. Het is nog maar het begin. We willen wachten tot het einde van de race om wat feiten te hebben, iets waar we echt aan werken.”

“Op dit moment zou ik zeggen dat het natuurlijk geen verrassing is. Na elke race met alle data, met alles wat we dan hebben, moeten we gaan analyseren wat we nodig hebben of en wat niet. Wat we wèl geloven is dat de LMP2 niet geraakt wordt. We gaan de prestatie van de LMP2 niet reduceren.”

Na de Proloog heeft Toyota overigens behoorlijke stappen gemaakt richting de kwalificatie. “We zeggen niet dat we het gaan doen, omdat we sterk geloven dat er een potentieel is”, vertelt Lequien over de eventuele prestatie aanpassingen voor de LMH. “Dit is het begin van een nieuwe klasse en dit gaat de koningsklasse worden. Dat is verder niet de vraag. We hebben veel dingen sinds het begin van de week waar we over moeten nadenken, maar we moeten er erg duidelijk over zijn wat we doen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS