Formule 1

Geen aankondiging van komst Andretti Autosport naar de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2021 14:57

In de Formule 1 paddock zingt het gerucht dat Andretti Autosport mogelijk het team van Sauber, dat door het leven gaat als Alfa Romeo Racing, gaat overnemen. Het Amerikaanse team is in gesprek met de eigenaren van het team uit Hinwill, Longbow Finance om een aandeel van 80 procent te nemen in het F1-team. Echter een aankondiging tijdens de Grand Prix van America in Austin zit er nog niet in.



“Iemand klaar voor een klein team nieuwtje?”, zegt Andretti Autosport op Twitter. Het heeft alles te maken met een aankondiging van het Formule E-team over een nieuwe sponsor in de blockchain technologie en niets over de komst naar de koningsklasse van de autosport. Volgens het Duitse Motorsport-Total lopen de gesprekken nog, maar zit er een vertraging in de onderhandelingen. Bij het team zou er onrust heersen bij het personeel, omdat Andretti mogelijk 200 van de bestaande medewerkers gaat ontslaan. Waar het Duitse magazine overigens aan toevoegt dat het onduidelijk is of het een gerucht of een plan is.

In de podcast F1 Nation heeft Mario Andretti al laten vallen dat er nog wat losse eindjes zijn, zoals hij dat begrepen heeft. Wanneer de oud-coureur gevraagd wordt of op korte termijn een aankondiging komt, zegt hij dat dit afgewacht moet worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS