Formule 1

Geen Red Bull-achterkant voor Alpha Tauri: "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 februari 2021 11:41 • Print artikel

Een manier voor de kleine F1-teams om het beperkte aantal tokens te omzeilen, is het gebruik van de in 2020 ontwikkelde onderdelen van grotere teams te gebruiken. Dit lijkt een logische stap bij AlphaTauri, door onderdelen van het grotere zusterteam Red Bull af te nemen. Toch weigerde het team uit Faenza om de achterkant en versnellingsbak van het team uit Milton Keynes in de auto te zetten. Dit in tegenstelling tot Aston Martin die onderdelen wel van Mercedes overneemt, zonder hiervoor tokens te hoeven gebruiken.

AT02

“We besloten om de achterkant van de AT01 te laten zoals hij is”, aldus Alpha Tauri technisch directeur Jody Eggington tegenover as-web.jp. “Het was geen gemakkelijke beslissing. We overwogen de positieve en negatieve kanten. Het was zeker een interessante optie om over te stappen naar een nieuwe versnellingsbak zonder tokens te gebruiken, maar de voorkant van het chassis is hetgeen dat ik het meeste wilde ontwikkelen.”

Het besluit werd ook genomen met 2022 in gedachte, wanneer de nieuwe regels in werking treden. “Vorig jaar was de AT01 enorm competitief, vooral de stabiliteit aan de achterkant was volledig naar tevredenheid”, vervolgde Eggington. “Dus besloten we dat het niet hoefde te veranderen.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS