Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Geen Indy 500 voor Fernando Alonso in 2021: "Hij kan geen afleiding gebruiken"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 15 augustus 2020 15:45

Na een lange samenwerking zal de Indy 500 op 23 augustus voor Fernando Alonso de laatste race in dienst van McLaren zijn. Na deze legendarisch race zegt Alonso zich volledig te gaan richten op zijn terugkeer in de Formule 1 bij Renault. De Spanjaard zal dit jaar tijdens twee of drie Grand Prix-weekenden aanwezig zijn en heeft een aantal tests in de simulator van Renault gepland staan. "Als ik komend jaar de Indy 500 wil doen, moet ik een F1-kwalificatie laten schieten."

Fernando Alonso


Cyril Abiteboul, zijn teambaas voor komend jaar, zegt dat hij gespannen zal kijken naar de Indy 500. Deze week raakte Alonso nog de muur tijdens een training op de Indianapolis Motor Speedway. Het combineren van het F1 seizoen en de Indy 500 zal in 2021 en 2022 volgens zowel Abiteboul als Alonso zelf onmogelijk zijn.

"Ik zal erg blij zijn als Fernando komende week gezond uit zijn auto stapt", aldus Abiteboul tegen GrandPrix.com. "Als hij bij ons rijdt, kan hij geen afleiding gebruiken." Alonso: "Vanaf maandag 24 augustus ga ik mijn mentaal en fysiek volledig op komend jaar richten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS