Formule 1

Geen Formule 1 in Zandvoort in 2020, maar Vietnam hoopt nog op Grand Prix-race

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2020 12:50 • Print artikel

Op de originele F1-kalender stonden twee nieuwe races: Zandvoort en Vietnam. De Dutch Grand Prix heeft donderdag besloten geen race zonder fans te willen houden en gaat dit jaar dus niet door. Maar de organisatoren achter de race door de straten van Hanoi hopen nog altijd op de nieuwe kalender opgenomen te worden. Dat meldt RaceFans.

Hanoi F1 Vietnam


De Formule 1-race in Vietnam (bekijk HIER de lay-out van het stratencircuit van Hanoi) stond eigenlijk gepland voor april, maar kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Door alle maatregelen over de hele wereld blijft het een enorme uitdaging om races op een stratencircuit te houden. Andere tijdelijke circuits als Melbourne en Monaco hebben al besloten in 2020 geen race te organiseren. Singapore kan alleen doorgaan als het de originele datum van 20 september houdt en er met publiek gereden kan worden.

Een vernieuwde kalender is door alle onzekerheden nog niet gepresenteerd. De Formule 1 hoopt begin juli te beginnen met twee races in Oostenrijk en wil dan tot begin september het Europese deel van de kalender afwerken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS