Formule 1

Geen F1 in Azerbeidzjan, Singapore en Japan in 2020: "Definitieve kalender voor de start in Oostenrijk"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2020 08:42 • Print artikel

De Formule 1 heeft vrijdag laten weten dat er dit seizoen definitief niet in Azerbeidzjan, Singapore en Japan geracet gaat worden. In de eerste twee landen kost het te veel tijd om het tijdelijke stratencircuit op te bouwen en in Japan gelden te strenge reisrestricties, waardoor het onmogelijk is om het hele F1-circus in Suzuka te krijgen.

F1 Singapore


In een persbericht meldt de Formule 1 het volgende. "We werken met alle partners aan het definitief maken van de kalender van dit seizoen. We hebben er vertrouwen in dat we tot een totaal van 15 tot 18 races kunnen komen als het seizoen halverwege december eindigt in Abu Dhabi. Voor de start in Oostenrijk willen we de definitieve kalender presenteren."

"Ieder land en organisatie heeft te maken met specifieke richtlijnen rondom de bestrijding van het coronavirus. Bij iedere beslissing zal de veiligheid van iedereen binnen de Formule 1-wereld voorop staan. Ondertussen maken we wel progressie in de gesprekken met racepromoters en we krijgen veel energie van nieuwe circuits die in de F1 geïnteresseerd zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS