Formule 1

Geen plek in 2024 voor Liam Lawson bij AlphaTauri? "We hebben een luxe probleem"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2023 16:01

Liam Lawson maakt indruk sinds zijn eerste invalbeurt voor Daniel Ricciardo in Zandvoort. De Nieuw-Zeelander vervangt de ervaren coureur bij AlphaTauri, nadat Ricciardo zijn hand brak bij een crash. Toch lijkt er een mogelijkheid te bestaan dat Lawson volgend jaar aan de zijlijn moet toekijken bij het F1-team uit Faenza.

Liam Lawson


In Japan lijkt Yuki Tsunoda voor volgend jaar bevestigd te gaan worden, ondanks dat hij een Honda-protégé is en de wegen tussen de motorenfabrikant en Red Bull na 2025 gaan scheiden. “De onderhandelingen zijn gaande”, reageert directeur Peter Bayer tegenover de media. “We zullen bekendmaking snel doen." Op de vraag of Dr. Helmut Marko betrokken is bij de onderhandelingen, reageert de kersverse directeur: “Onderhandelingen zijn gaande met Honda”, maar wel een duidelijke uitspraak wil doen over het tijdstip van de bekendmaking.

“Waarschijnlijk voor de Japanse GP”, reageert Bayer op die vraag. Mocht Ricciardo terugkeren bij AlphaTauri is er dus geen plek voor Lawson, waarop Marko weer reageert. “We hebben een luxe probleem. Maar als iemand volgend jaar niet in ons B-team wil rijden, dan gaat hij reserve- en simulatorcoureur voor onze vier auto’s worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS