Formule 1

Geeft Red Bull echt vleugels? Max Verstappen na pole position in Japan: "Ongelooflijk weekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2023 07:33

Max Verstappen is terug op de positie waar hij zit seizoen wel bekend mee is. De Nederlander veroverde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan de pole positie. Hij had een voorsprong van bijna zes tienden, het grootste gat naar P2 sinds 2004. De Red Bull-coureur was Oscar Piastri en Lando Norris de baas. Na een tegenvallend weekend in Singapore is Verstappen blij weer terug te zijn op P1.

Max Verstappen Japan

"Ik wil alle fans die hier zijn bedanken. Ze supporten ons allemaal al het hele weekend en dat doen ze met zoveel passie. Bedankt dat jullie er zijn", begint Verstappen direct na de kwalificatie voor de camera bij enkelvoudig Grand Prix-winnaar Jean Alesi. "Het is een ongelooflijk weekend vooralsnog. In kwalificatie pushen we tot de limiet en dat voelde geweldig."

Verstappen blikt ook nog even terug op het tegenvallende weekend in Singapore: "We hadden een slecht weekend in Singapore, maar ik voelde al in de voorbereiding naar dit weekend dat dit een goed circuit voor ons zou zijn. Je weet nooit precies hoe het gaat voelen, maar vanaf de eerste ronde is het geweldig. Je past hier en daar wat dingen om nog sterker te worden en dat is goed gelukt. Om hier op pole te staan is geweldig", sluit hij af.

Vooralsnog is dit een perfect weekend voor Verstappen. In alle sessies was hij het snelste, maar of hij morgen ook de race wint... Dat is de vraag. Het antwoord krijgen we zondagochtend om 07.00 uur Nederlandse tijd.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS