Formule 1

"Geef me 50 miljoen en ik ga een Formule E-auto bouwen die het perfect opneemt tegen de F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2021 16:50

De volgende generatie Formule E-auto’s moet een keerpunt in de autosport worden. Volgens FE-directeur Alejandro Agag moet de auto van de nieuwe generatie qua acceleratie een Formule 1-auto gaan verslaan. “Het is een technologische sprong vooruit, waardoor de prestaties de coureurs zal dwingen tot het uiterste gaan op stratencircuits”, aldus de Agag tegen het Spaanse Marca. Wanneer de directeur wordt gevraagd of de nieuwe generatie auto gelijk gaat staan aan het niveau van de Formule 1, is hij duidelijk: “Dat is het doel. We hebben ze nog niet getest, maar het idee is dat de acceleratie sneller gaat zijn dan in de Formule 1. Elektrische auto’s geven je die mogelijkheid. Het gaat interessant worden om ze naast elkaar te zetten en te zien hoe ze accelereren.”

Formula_E_Rome_Grand_Prix

Recent zei Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij zich kan voorstellen dat F1- en FE-auto’s in hetzelfde weekend op dezelfde circuits gaan rijden. “Dat kan geregeld worden”, aldus Agag. “Ik zou het echt mooi vinden als de Formule 1-budgetten gebruikten worden in de Formule E. Geef me 50 miljoen en ik ga een Formule E-auto bouwen die het perfect opneemt tegen de F1.”

Volgens de Spanjaard is de elektrische technologie de toekomst en niet de hybride route met e-fuels, die de Formule 1 nu neemt. De FE-directeur denkt dat elektriciteit de slag wint.

Formule 1 en Formule E moeten convergeren, omdat uiteindelijk alleen de elektrische technologie leidend gaat zijn. Over tien jaar omschrijven we de verbrandingsmotoren als antiek. Er zijn pogingen om synthetische brandstoffen te maken, maar dat is een excuus om niet elektrisch te worden. Maar dat kunnen ze niet. Synthetische brandstoffen kosten tien keer meer dan normale brandstoffen, dus dat gaat nergens toe leiden.”

Formula_E_logo_FE_Logo_Blue

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS