Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geboren in Le Mans: "Poging wagen om de overwinning te behalen die ontbreekt op mijn CV"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 12 juni 2024 07:30

Het tweedejaars Hypercar-programma van Cadillac is gericht op algemene overwinning na de succesvolle terugkeer op Circuit de la Sarthe in 2023 na een afwezigheid van 21 jaar. Cadillac Racing gaat de 24 uur van Le Mans in met de mindset om op de bovenste trede van het nieuwe podiumplatform te staan op 16 juni.

Bourdais en Van der Zande

Het opkomende programma met drie auto's trok vorig jaar de aandacht met sterke kwalificatie-inspanningen en een derde, vierde en 17e plaats in het algemeen klassement. Nu is het iconische Amerikaanse luxemerk terug voor de 92e editie van de endurance-klassieker met drie hybride raceauto’s, meer kennis, ervaring en wil om te slagen.

De nr. 3 Cadillac Racing zal bestuurd worden door de Nederlander Renger van der Zande, Fransman Sebastien Bourdais en Nieuw-Zeelander Scott Dixon. Bijzonder detail: Bourdais zag ruim 45 jaar geleden voor het eerst het levenslicht in Le Mans, maar wist nooit eerder de legendarische race te winnen.

Sebastien Bourdais kijkt uit naar de 24 uur van Le Mans: “Het is duidelijk een enorme uitdaging, maar we hebben een aantal veelbelovende bevindingen en lessen geleerd van vorig jaar. Ik denk dat we met onze Cadillac V-Series.R zeker een zeer competitieve auto hebben om mee te kunnen strijden. Hopelijk kunnen we een poging wagen om de overwinning te behalen die ontbreekt op mijn cv. Het is er duidelijk een die veel voor mij betekent en ik kijk er naar uit om terug te gaan om het nog een keer te proberen."

De nr. 3 Cadillac Racing V-Series.R komt woensdag 12 juni voor het officiële gedeelte in actie met de Hypercar op het 13,626 kilometer lange wegcircuit.

Op woensdag 12 juni staat de eerste vrije training op het programma gevolgd door de kwalificatietraining. De beste acht auto's in de sessie van 60 minuten gaan door naar de 30-minuten durende sessie Hyperpole op 13 juni.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS